Dirigent

De Oosterster Veldwezelt

Dirigent


Rob MEIJERS


De Nederlandse countertenor Rob Meijers begon als jongenssopraan in het Jeugdkoor Cantarella o.l.v. H. Spronken. Hij is aanvankelijk als bariton begonnen bij Frans Kokkelmans en sloot zijn studie succesvol af met het Bachelor-diploma voor docerend en uitvoerend musicus aan het conservatorium te Maastricht (2001). In de voortgezette opleiding Solozang/Opera studeerde hij verder bij Mya Besselink. Onder haar leiding specialiseerde hij zich als countertenor. Hij slaagde met onderscheiding voor de Masters Solozang en werd door een gerenommeerde jury verkozen tot winnaar van de Music Award Maastricht 2005 ( Rotary Maastricht). In hetzelfde jaar sloot hij zijn studie opera cum laude af. In april 2006 maakte Rob zijn operadebuut als Halimacus in de opera Croesus van R.Keiser (Hessisches Staatstheater Wiesbaden.).

Rob volgde masterclasses bij o.a. Andreas Scholl, Jos van Veldhoven,  Ton Koopman en Michael Chance. Ook nam hij deel aan de ‘summerschool’ van de Britten Pears Acadamy te Engeland en behoorde hij in 2008 op het Internationaal Vocalisten Concours ( IVC ) te ’s-Hertogenbosch tot de laureaten van de wedstrijd.


Als solist is Rob regelmatig te horen in de belangrijkste oratoria van componisten als Pergolesi, Bach, Händel en andere grootmeesters uit de Barokperiode. Hij betrad diverse grote podia in binnen en buitenland. Zo concerteerde hij met veel succes in het Concertgebouw te Amsterdam en soleerde hij in de Municipal House-Smetana Hall te Praag. Daarnaast geeft hij door het hele land concerten met de ensembles Castradivi en Vocal Chord. Voor ‘Globe Records’ verleende hij zijn solistische medewerking aan de bijzondere cd-opname van het Stabat Mater van Pergolesi op teksten van W.Wilmink. Naast de Oude Muziek heeft hij een grote passie ontwikkeld voor de hedendaagse, experimentele compositie. Reeds verschillende componisten, componeren werken speciaal voor zijn stem.

Rob heeft samengewerkt met dirigenten als Masaaki Suzuki, Ed Spanjaard, Jan Stulen, Enrico Delamboye, Riehle Friedemann en Roberto Benzi.


Naast zijn carrière als countertenor, sloot Rob in 2012 zijn studie koordirectie succesvol af aan het conservatoriom te Maastricht. Hij is momenteel dirigent van het Toonkunstkoor Maastricht, Gemengdkoor Zanglust te Geleen en De Oosterster te Veldwezelt. Als docent zang is Rob verbonden aan de muziekschool te Heerlen en is hij een veelgevraagd stemcoach bij diverse koren.

Rob wordt gecoacht door Gemma Visser en Barbara Schlick.2019 Copyright De Oosterster Veldwezelt