Actueel

Actueel17 april 2016


Na het geslaagde eerste concert op zaterdag 16 april in Veldwezelt, volgt nu de tweede uitvoering op zondag 24 april om 15u30 in de Sint-Janskerk van Maastricht.


Kaarten aangekocht voor het concert van Veldwezelt zijn ook geldig in Maastricht.
08 april 2016


Marleen Everink vervangt Claudia Couwenbergh


Wegens ziekte moet Claudia Couwenbergh haar medewerking aan het Händelconcert in Veldwezelt en Maastricht afzeggen.

Zij wordt vervangen door sopraan Marleen Everink.
Toonkunstkoor Maastricht en De Oosterster Veldwezelt brengen muziek van HändelIn april klinken Händel’s ‘Coronation Anthems’ en ‘Ode for St. Cecilia’s Day’ in Veldwezelt en in Maastricht.

Dit is de eerste samenwerking tussen het Toonkunstkoor uit Maastricht en het koor De Oosterster uit Veldwezelt.


Toonkunstkoor Maastricht (TKM) is een gemengd koor dat zowel het klassieke als hedendaagse (oratorium) koorrepertoire op hoog niveau wil uitvoeren.


Het koor organiseert ieder voorjaar een concert in Maastricht waarbij grote werken uit het oratorium repertoire centraal staan. In september neemt TKM traditioneel deel aan de Maastrichtse uitmarkt: het Parcours. Jaarlijks geeft het koor op de zaterdag voor kerstmis een druk bezochte kerstmatinee in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek te Maastricht. Ook heeft het koor missen van Haydn, Mozart, Perosi, De Klerk en Meulemans op het repertoire.


Kenmerkend voor TKM is dat jong getalenteerde zangers en zangeressen, vaak nog studerend of pas afgestudeerd aan het conservatorium, een kans krijgen als solist ervaring op te doen.


Sinds 2013 is Rob Meijers dirigent van TKM. Ere-dirigent is Jan Hupperts, hij dirigeerde het koor vanaf de oprichting in 1999 t/m 2012.

2016 Copyright De Oosterster Veldwezelt