Dirigent

Dirigent

Filip Blokken begon zijn muziekstudie toen hij zes was aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in Lanaken. Op de leeftijd van 14 jaar kreeg hij de kans om zijn opleiding voort te zetten aan de Muziekhumaniora van Hasselt, waar hij piano als hoofdvak studeerde bij Stefan Meylaerts. Omdat zijn passie voor orgel zo groot was besliste hij om in zijn laatste jaar orgel als hoofdvak te kiezen, dit o.l.v. Denis Roosen. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Lemmensinstituut, waar hij orgel studeerde bij Peter Pieters.

Zijn eindrecital werd afgelegd in de basiliek van Onze-LIeve-Vrouw van Scherpenheuvel, waar hij een onderscheiding behaalde. Tevens is hij aangesteld als tweede organist van deze basiliek.

Momenteel is hij ook organist aan de abdijkerk van Averbode. Als gedreven pianobegeleider werkt hij samen met diverse religieuze en profane koren. In 2013 en 2014 was hij pianobegeleider van een concertreeks "Circle of Life" met het koor "Sing & Swing" te

Grote-Spouwen en speelde hij in 2017 piano tijdens de musicalproductie "Thrill me".

In de koorwereld is Filip momenteel ook actief als dirigent van profane koren "De Oosterster" te Veldwezelt, "Cantilé" te Guigoven en "Sylvia" te Grote-Spouwen.
2024 Copyright De Oosterster Veldwezelt